KOOP Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties

Hulp bij downloadbare bestanden

Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) biedt op haar site downloadbare bestanden aan in diverse formaten. Hieronder vindt u aanwijzingen hoe u deze bestanden kunt bekijken.

PDF bestanden

Om PDF-bestanden te kunnen lezen en afdrukken hebt u een daarvoor geschikt programma nodig. Dergelijke programma’s bestaan voor verschillende computerplatforms, zoals Windows, Mac OS en Linux. Ze zijn doorgaans gratis beschikbaar op het internet. Hier volgen enige voorbeelden van zulke programma’s per platform.

Windows

Mac OS

Linux

Een programma voor het lezen van PDF bestanden kunt u het beste via uw packagemanager of softwarecentrum installeren. U vindt daar doorgaans het PDF programma dat het beste bij uw distributie past. Adobe reader is ook voor Linux te krijgen:

ODF en DOC bestanden

Voor DOC en ODF bestanden zijn op Windows en Mac OS diverse commerciële kantoorpaketten te verkrijgen, die deze formaten kunnen openen. Als alternatief kunt u het gratis en open kantoorpakket Libre Office downloaden:

Windows

Mac OS

Linux

Libre Office kunt u het beste via uw packagemanager of softwarecentrum installeren. U vindt daar doorgaans de juiste versie die het beste bij uw distributie past. Wilt u echter de laatste versie downloaden, gebruik dan de volgende links: